Codi Ètic d'una doula

Us comparteixo el codi ètic amb el qual em regeixo com a doula.

 Com a Doula, em comprometo a:
  • Ajudar a la mare a despertar les seves capacitats per a gestar, parir i criar al seu nadó. Orientant al pare perquè pugui ocupar el lloc que li correspon, donant suport a la mare i vinculant-se amb el seu nadó des del principi afavorint així que aquest pugui créixer amb una base emocional sòlida que el faci sentir acompanyat tota la vida.
  • Les propostes en la preparació al part i en el suport en la criança van en la direcció del respecte tan dels pares com dels bebès, conscient que cadascú té el seu bagatge, el seu moment i el seu ritme.
  • Respectar el moment vital de cadascuna de les mares i famílies que atenc sense jutjar, forçar o criticar la seva visió de la maternitat i la criança.  Exposaré les meves propostes sense imposar-les, argumentant-les adequadament al nivell de cada família o grup.
  • Oferir escolta i disponibilitat, i més que donar consells a la mare i al pare, explorar amb ells les diferents opcions, tan de cara al part com de la criança. Animant-los a prendre les seves pròpies decisions, donant-los  suport un cop preses. Treballant per a mantenir el nivell de suport necessari, esforçant-me  en ser sensible, perceptiva, empàtica i evitant en tot moment la crítica o el judici, esdevenint flexible, digne de confiança.


  • Procurar que els  fets coincideixin amb les paraules, vivint de manera coherent amb les propostes.
  • Cuidar la formació i estar disposada a reflexionar i fer autocrítica de la feina realitzada.
  • Ser conscient que no sóc sanitària, ni llevadora, ni infermera. La meva actuació no supleix en cap cas el criteri i el diagnòstic mèdic. La  feina que desenvolupo és complementària a la dels professionals de la salut que intervenen en el procés d'embaràs, part i postpart d'una dona així com els processos de salut i malaltia del seu fill. Tampoc no sóc  ni familiar ni amiga. Això permet tenir una visió més completa i objectiva de la dona i el seu entorn i, des de la pròpia experiència, ajudar-la a prendre el protagonisme i la responsabilitat de la seva maternitat i criança. 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"