QUI SÓC?


MARTA BOSCH i CODINA

Sóc mare, puericultora, educadora d’escola bressol i doula (dona que acompanya a la dona i a la parella durant l’embaràs, part, postpart, lactància, criança... Per promoure el benestar de la mare, del bebè i de la seva família).

La meva curiositat per conèixer en profunditat l’esser humà, m’ha portat a moure’m en diferents àmbits i adquirir formacions diverses, sempre relacionades amb la cura dels altres i les relacions interpersonals: educadora d’escola bressol, tècnica gericultora, formació de doula, monitora de persones amb discapacitat intel·lectual greu, també de lactància, formació en estimulació neonatal i primerenca de la intel·ligència, quiromassatge, teràpia morfo analítica, biografia humana, acompanyament a la mort i al dol, entre altres. Per a mi no parar d’aprendre i qüestionar és una manera de viure per poder créixer com a persona i al mateix torn ajudar als altres.

Penso que som com una esponja que absorbeix l’ambient del seu entorn. Vivim en un món on tot influeix en la nostra construcció com a persones. Per això crec que és necessari redescobrir la nostra naturalesa, que és bona. I per fer-ho cal ser conscients de com aquesta ha estat adoctrinada i desnaturalitzada per totes aquestes influències: les creences, les modes, la comparació amb els altres, la competitivitat...

Quan hi ha consciència del què és ser un ésser humà tant a nivell físic com emocional i espiritual, el podem acompanyar a desenvolupar-se amb tota l’harmonia, que no és pas equivalent a ser perfecte.

En poques paraules: descobrir tots i cadascun la nostra pròpia bellesa individual és el primer pas per a després poder-la gaudir col·lectivament. El Bé individual és l’únic camí per assolir el Bé comú.

Tot el que he viscut i après durant aquests anys de formació i treball, consolida la meva vocació i disponibilitat d’oferir presència i escolta per l’acompanyament a la vida, en totes les seves etapes vitals.

 

UNA MICA D’HISTÒRIA...

El meu interès pel món de la criança, es remunta a quan començo a fer de cangur; quan entro a cuidar i a formar part de la vida d’una criatura a dins la seva família, sent partícip i observadora del que s’està vivint. Ja des de molt joveneta tinc molt clar que vull entrar al món de l’educació, i faig la formació de PUERICULTURA, fent tot el cicle formatiu d’aquesta especialitat. Aquests estudis m’apassionen i em qüestiono el que estic vivint a través de les criatures i les seves famílies, veient que pot ser d’una altra manera, fent un món més amable pels infants.

El 1985 junt amb unes companyes vam obrir “L’espai del xic” a Santpedor. Era un esplai on la funció era de llar d’infants però ja amb una visió i una idea de potenciar a l’infant amb totes les seves capacitats. Posteriorment, el 1994 amb unes altres companyes vam obrir “L’escola Bressol La Lloca”, també a Santpedor, i és on se’m fa més palès aquesta necessitat d’un canvi en la mirada i acompanyament vers l’infant i la família. Era una feina que m’apassionava però sentia que calia un acompanyament, suport i reflexió dels adults que cuiden els infants.

Aleshores esdevinc mare i això encara se’m fa més evident i el 2001 m’atreveixo a tirar endavant el meu projecte del FEM ESCOLA. És un treball que em neix de molt a dins, de la consciència d’una necessitat pròpia, per tal de rebre i cuidar les criatures en les seves necessitats perquè en les seves capacitats es puguin desenvolupar amb tota la bellesa i harmonia del que estem destinats a ser. Un espai on escoltar, afluixar i apoderar la maternitat/paternitat. Que una mare i la seva parella puguin desenvolupar saludablement la seva funció, és construir un món en pau en l’essència de la pròpia natura.

Al cap de dos anys, faig la formació de DOULA, que em reforça en coneixements i recursos el treball que he portat a terme durant aquests últims anys.

Els grups del Fem Escola van creixent, van variant al llarg dels anys. S’allarguen les etapes d’acompanyament fins arribar a l’adolescència, tenint sempre en compte les petjades i vivències que ha viscut aquest infant i/o adolescent. Fent tallers de sexualitat i afectivitat per als adolescents i les seves famílies.

Any rere any vaig treballant en grups de criança a Vic, Berga i Manresa. També sorgeix el Monistrol Bressola, que és el mateix format però adaptat a les necessitats d’un poble amb una varietat de famílies amb moltes diferències socials i culturals i això també m’enriqueix; a la vegada que em fa veure que és viable i necessari si volem un món més amable per les criatures.

Fa 17 anys que acompanyo a les persones amb el treball de “BIOGRAFIA VITAL HUMANA”, una eina que ens condueix a la consciència, reflexió i creixement perquè la paraula VIDA es visqui amb tot el sentit.

Fa 4 que vaig posar en projecte “CAMINANT, FEM ESCOLA”, un grup on compartir el creixement personal, per totes aquelles persones amb desig d'aprendre consciència de les etapes vitals de la seva vida.

Si sents que et puc acompanyar en el teu procés i els canvis que desitges per la teva vida, aquí estic per tu, per vosaltres.


Marta Bosch i Codina
696 70 89 98 (Marta)
martafemescola@gmail.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"