CAMINANT, FEM ESCOLA


CAMINANT, FEM ESCOLA


“Caminant, fem escola” és un treball té un component vivencial i relacional, ara més necessari que mai en aquests temps que estem vivint.

Des d'una perspectiva i una profunda consciència del què representa o és un humà sa (a partir de la revisió de les diferents etapes: concepció, gestació, criança, infància, adolescència...) el treball grupal "Caminant fem escola" té la funció d'acollir, visibilitzar i comprendre.

Perquè és quan hi ha una veritable acceptació i consciència del ser, que nosaltres també ens podem acceptar. D’aquesta manera, la persona, de manera natural i gairebé sense proposar-s'ho, esdevindrà més harmònica i digne. Només des de la comprensió individual, des del respecte i la dignificació de tota vida humana podem arribar a la salut i a la pau col·lectiva.

El fet que l'altre es mostri en l'espai grupal permet l'efecte mirall de reconeixement de les nostres pròpies vivències, grates o que han quedat en forma de ferida, que determinen la nostra manera d'estar i relacionar-nos amb el món.

Despertarem l'empatia, la joia de viure, de ser i d'estar i una vertadera comunió, connectant amb el que és veritablement essencial: Una vida digne, fent i creant una DOLÇA EVOLUCIÓ.

Has revisat mai com has anat passant les teves etapes vitals? Sents que les has pogut integrar suficientment? Com acompanyes els fills en les seves etapes? Professionalment, si estàs en el camp de l'educació o de la salut, com et vincules i acompanyes les persones amb qui treballes?

Caminant fem escola és un projecte formatiu per a persones amb desig de prendre consciència i revisar les seves etapes vitals.

A través d’un recorregut per les diferents  etapes vitals de l'ésser humà, ens aturarem en cada etapa i possibilitarem que sorgeixi una nova mirada davant la pròpia vivència. Això ens permetrà conèixer-nos, comprendre com estem construïts per poder entendre també com estan construïts els altres i sostenir el que nosaltres volem per fer possible, també, que l'altre pugui sostenir verdaderament el que vol.

De manera que aquesta transformació interna es traslladarà externament també a la manera de vincular-nos amb l'altre, ja sigui la parella, les amistats, els fills o el col•lectiu relacionat amb la nostra professió

En paraules d’una participant:

Caminant Fem Vida ha significat connectar amb la meva essència, amb el meu ésser profund. Reconstruir la pròpia història de vida en un entorn acollidor i respectuós.
Compartir amb les demès les pròpies vivències des d’una escolta empàtica i amorosa. 
Escoltar i comprendre a l’altra persona sense jutjar, respectant-la i dignificant-la  en la seva globalitat.
Poder VEURE, ACCEPTAR I ESTIMAR a la persona que tenim davant, comença per MIRAR-SE un mateix, acceptant i estimant les nostres LLUMS i abraçant les nostres OMBRES.
Manresa, 14 de setembre 2019
Mercè Castells Castany

                                                                                                                                                     

A qui va dirigit?

  • Professionals de l’educació ( mestres, a monitors/es,  educadors/es socials etc.),
  • Professionals de la salut (infermers/es, llevadores, doules, metges/ses, psicòlegs etc.)
  • Pares i mares que volen entendre el seu recorregut vital i elaborar els punts en què es varen encallar per poder ajudar els seus fills a no caure en dificultats que es deriven de la seva història no resolta.
  • A qui tingui ganes de ser més conscient de si mateix i desitgi vincular-se d' una altra manera, així com acompanyar altres persones en aquests processos.

 

Com ho farem?

En cada mòdul hi haurà espais d'expressió, d'elaboració, treballs corporals, de consciència corporal, respiratoris, d'estirament, treballs amb parelles, grupals, art-teràpia...

Aprofitarem el grup per fer un cercle per créixer i aprendre junts.

 

Programa grup nou

Primer mòdul: D’ON VENIM, QUI ENS PRECEDEIX

Segon mòdul: D'ON VENIM, QUI ENS PRECEDEIX II

Tercer mòdul: LA CONCEPCIÓ

Quart mòdul: LA GESTACIÓ

Cinquè mòdul: EL PART

Sisè mòdul: EL POST PART I LA CRIANÇA

Setè mòdul: LA INFÀNCIA

Vuitè mòdul: L’ADOLESCÈNCIA

Novè mòdul: LA MATERNITAT I LA PATERNITAT

Desè mòdul: LA EDAT MADURA, LA MENOPAUSA I L’ANDROPAUSA

Onzè mòdul: ENVELLIR, ENMALATIR, MORIR

Dotzè mòdul: TANQUEM AQUEST CICLE VITAL

 

On? Quan?

CENTRE SANTPEDOR: Carrer Santa Maria, 8 baixos. 08251 Santpedor

  • NOU GRUP - Divendres 18:00-21:00 (1 sessió/mes)
  • Grups iniciats - horari habitual

 

Més información i reserves a 696 70 89 98 (Marta) o a martafemescola@gmail.com

*En aquest espai es segueixen les recomanacions de higiene i seguretat de CatSalut*Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"