FEM VIDAFEM VIDA

Acompanyament a la gestació, part, postpart i adopció.

Com a mare, puericultora, doula i educadora d’escola bressol, amb més de 35 anys d'experiència, us puc acompanyar en aquesta etapa delicada i sensible, com és rebre una nova vida. Estant en el vostre costat en el procés de la gestació i la rebuda del nadó. També us puc acompanyar en el procés de l'adopció.

Per mitjà de propostes corporals senzilles, conscients i eficaces (massatges, estiraments globals, consciència corporal, respiració i altres tècniques) i d’una bona informació a l’entorn de la gestació, part i criança, ajudem a la mare a despertar les seves capacitats per a gestar, parir i criar al seu nadó. Orientem a la parella perquè pugui ocupar el lloc que li correspon, donant suport a la mare i vinculant-se amb el nadó des del principi, afavorint així que aquest pugui créixer amb una base emocional sòlida que el faci sentir acompanyat tota la vida.

PREPART

Us informo de totes les opcions que teniu a l’abast i us acompanyo en la que us sigui més adient o que ja hàgiu triat prèviament (part a casa, hospitalari, amb anestèsia o sense…).Us ofereixo recursos psicocorporals per tal d’entendre el procés profund que succeeix durant el treball de part i el moment del naixement per a poder-t’hi lliurar d’una manera flexible i amorosa, des d’una bona informació perquè us pogueu desenvolupar de manera harmònica en qualsevol situació en què s’esdevingui el part.

És important que no quedi cap pregunta que t’angoixi per fer. Com més informació, menys por; com menys por, menys tensió; com menys tensió, més a prop estàs de poder gaudir del part! 

Tenim especial cura en embarassos de risc, també de mares que per diferents circumstàncies visquin l’embaràs amb molta angoixa i por.

Parlem de:

 • La gestació trimestre a trimestre: Canvis en el cos i acompanyament i comprensió de les emocions que van succeint.
 • El vincle amb el bebè intrauterí: Les seves capacitats sensorials, el seu desenvolupament i com vincular-nos-hi.
 • De dona gestant a mare; El puerperi, canvis psicocorporals d’aquesta etapa.
 • Rol de la parella: La importància de l'acompanyament de la parella en el procés de gestació part i criança.
 • Alimentació durant l'embaràs: Un bon moment per aprendre a menjar bé.
 • Massatge en l’embaràs: Creant vincles.
 • Part: Revisarem totes les opcions de part per tal de que puguis viure de la millor manera i confiada aquest procés. Intentarem donar resposta a tots els dubtes que us amoïnin…  Sabré conèixer si vaig de part? Què he de fer si trenco aigües? Quan és el moment adient de marxar a l’hospital? I si no recordo com es respiren les contraccions?  I moltes més…
 • Ens apropem a la criança: L’arribada a casa amb el nadó. La lactància. El plor. El son. Les seves necessitats i les seves capacitats.
 • Els germans: com fer-los partícips i gestionar els sentiments que comporta l’arribada del nou membre a la família.
 • Consells pràctics; Què dur a l’hospital, què es fa necessari tenir i què és totalment prescindible, cures bàsiques del nadó i de la mare durant el puerperi.

Com ho farem?

Ofereixo sessions individuals/familiars.

A la primera part de la sessió, compartim vivències, exposem dubtes i preocupacions de tot el que ens va succeint i donem informació del que aquesta etapa comporta. Ajudem a despertar les capacitats dels nous mares/pares per a viure i rebre la nounat.

A la segona part de la sessió fem propostes corporals: consciència corporal, respiració, diferents massatges que ens ajudaran a tenir una bona disposició i sentir-nos plaents durant l'etapa gestacional i amb confiança i seguretat pel part que ens toqui viure. Tenint cura de la mare i de la parella.

POSTPART

El postpart és un moment intens, delicat i de grans canvis, en el que poden sorgir pors, dubtes o vivències complicades que es poden resoldre acompanyat d'algú que animi a treure els propis recursos personals.

 • Acompanyarem a comprendre i aprofitar els canvis que es donen als inicis de la maternitat/paternitat, per viure'ls com una oportunitat de creixement i millora de la relació de parella i de la convivència en família.
 • Assessorament en la lactància. Suport amb coneixement en casos de llavi laporí, fisura palatina.
 • Recolzament en moments de crisi, canvis o situacions familiars que causen neguits i malestar en algun dels seus membres.
 • Assessorament en qüestions de criança durant la primera infància: vinculació, lactància, temes pràctics i organitzatius, com acompanyar el plor si ens trasbalsa, entre d'altres
 • Acompanyament en la recerca de la nova identitat que ha nascut o està a punt de néixer amb la vostre criatura.
 • Espai terapèutic per recollir ferides del part: les físiques i les ocultes en la vida emocional, i així tenir l'oportunitat de sanar-les i acceptar-les com a part de la pròpia història personal.
 • Acompanyament en el dol en cas de pèrdua del bebè.

 On? Opció presencial i opció telemàtica.

 • CENTRE SANTPEDOR: Carrer Santa Maria, 8 baixos. 08251 Santpedor
 • CENTRE BERGA: Espai de salut Danna. Carrer Bruc, 1 baixos. 08600 Berga
 • CENTRE VIC: El Centre. Carrer Montserrat, 10-3r-2na. 08500 Vic.

Quan? Horaris a convenir. Reserves a 696 70 89 98 (Marta) o a martafemescola@gmail.com

*En aquest espai es segueixen les recomanacions de higiene i seguretat de CatSalut*

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"