Avui va d'alimentació

Els nostres avis i besavis, quan van ser  criatures, iniciaven l’alimentació complementaria menjant el que es menjava a casa. 
No hi havia trituradores, ni robots de cuina,  tot era força més simple.  A mesura que l’alimentació s’ha tornat un negoci ens han fet creure que ens calen mil productes per començar amb l’alimentació complementaria de les nostres criatures, però no cal. 
Amb el què tenim al rebost  per a nosaltres i el què podem aconseguir a la fruiteria, la carnisseria o la peixateria n’hi ha prou per poder alimentar-los.  

Deixem  que les criatures mengin aliments adequats, òptims i vàlids per la seva edat, al seu ritme i sobre els seus gustos, permetent que experimentin i gaudeixin del menjar.
Com sabeu no hi ha cap grup d’aliments (fruita, verdura, cereals o carns blanques) que tingui preferència en l’inici de la complementaria.  Per tant, ens guiarem una mica per la lògica: si la nostra criatura esta preparada per menjar a ple estiu, sembla més indicat oferir fruita fresqueta i refrescant que un plat d’arròs; i si per contra ha de començar a l’hivern,  podem imaginar que serà més agradable començar amb aliments calentons.
Deixar que les criatures explorin, tastin i juguin com a cadell humà que som, és un dret. Oferim-los aliments primer com a joc i descoberta, i poc a poc es convertiran en la seva alimentació bàsica.
El tema de la introducció de l’alimentació complementària en la dieta de les criatures acostuma a fer patir a totes les famílies. Amb la  llet materna o artificial no t’has de preocupar de res, la llet sempre és a punt,... però ara de cop tot són dubtes i opinions diverses de com fer-ho.
Arribar a l’any no vol dir deixar la teta o si és el cas, el biberó,  ni cal començar a fer res especial ni diferent. Cal deixar-se guiar pel nostre cadell expert en alimentació, ja que sap què li cal i en quines quantitats. La nostra responsabilitat es centra en oferir aliments adequats nutricionalment, i per tant, cal predicar amb l’exemple. No espereu que la vostra criatura mengi enciam si vosaltres ni el tasteu, no vulgueu que mengi xai si vosaltres no l’heu comprat mai.  Si el que es menja a casa és saludable que ho sigui per tots.
I un altre aspecte important és que gaudiu junts al voltant de la taula com tota bona celebració.

BON PROFIT!
Podeu saber més sobre el tema,  en aquests articles:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"