Mare entranyable

L'afecte, l'estima...és quelcom natural que tots necessitem per créixer de manera saludable. Si ens manca o no n'hi ha suficient, es despleguen mil mecanismes per a contrarestar la seva falta: alcoholisme, fumar, addicció al sexe, mil maneres de relacionar-se patologicament.... Anem mancats de mare entranyable i tots tenim la responsabilitat de guarir aquesta ferida i deixar de culpar als altres.
Definició de (el que jo entenc) de MARE ENTRANYABLE:
persona que s'estima (si no ho ha rebut d'infant , ho reconeix i s'ho treballa), es cuida, se celebra, es converteix en mare: celebra la nova vida, es fusiona d'ànima amb ella, l'hi transmet a la seva cria la passió per viure.
Molt bon dia, atreveix-te a maternar-te, tu ets el canvi que necessita el món.



Aquesta preciosa imatge és la primera ressonància presa d'una mare, la neurocientífica Rebecca Saxe, besant al seu fill de 2 mesos. Es poden apreciar les zones cerebrals que s'il·luminen amb un petó, és la primera imatge que mostra el vincle mare fill.
"Besar causa una reacció química en el nostre cervell, incloent una explosió de l'hormona oxitocina, "l'hormona de l'amor" que ens ajuda a establir vincles saludables.. Besar activa el nostre sistema de recompensa, alliberant dopamina, la qual ens fa sentir bé; vasopresina que uneix a les mares amb els bebès i les parelles romàntiques entre si; i la serotonina ens ajuda a regular el nostre estat d'ànim"

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"