Qui sóc

Qui sóc
Sóc mare, puericultora, doula i educadora d’escola bressol. També sóc lliurepensadora. Sí, m’agrada qüestionar-ho tot del dret i del revés per arribar a les meves pròpies conclusions. Tal com deia Sòcrates: “Una vida no examinada no mereix ser viscuda”.

Aquesta curiositat per conèixer les coses per mi mateixa m’ha portat a moure’m en diferents àmbits i adquirir formacions diverses: tècnica gericultora, monitora de deficients psíquics profunds, de lactància i formació en estimulació neonatal i primerenca de la intel•ligència, teràpia morfoanalítica, biografia humana, acompanyament a la mort i al dol,  entre altres. Per a mi no parar d’aprendre i qüestionar és una manera de viure per poder créixer com a persona i al mateix torn ajudar als altres. 

Què penso
Som com una esponja que absorbeix l’ambient del seu entorn. Vivim en un món on tot influeix en la nostra construcció com a persones. Per això crec que és necessari redescobrir la nostra naturalesa, que és bona. I per fer-ho cal ser conscients de com aquesta ha estat adoctrinada i desnaturalitzada per totes aquestes influències: les creences, les modes, la comparació amb els altres, la competitivitat... 

Quan hi ha consciència del què és ser un ésser humà tant a nivell físic com emocional i espiritual, llavors és quan podem aflorar amb tota la bellesa, amb tota l’harmonia, que no és pas equivalent a ser perfecte. 

En poques paraules: descobrir tots i cadascun la nostra pròpia bellesa individual és el primer pas per a després poder-la gaudir col•lectivament. Visc i cerco utopia, però una utopia que és realitzable. El Bé individual és l’únic camí per assolir el Bé comú.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada