Criança i post part


FEM ESCOLA

Des del 2001 acompanyo a les famílies ajudant a despertar les capacitats per a criar amb consciència i intentant aclarir tots aquells dubtes que la criança comporta, donant suport a mares i pares en el vincle amb els seus infants. Afavorint que aquests puguin créixer amb una base emocional sòlida que els faci sentir acompanyats tota la vida.

Acompanyament a la criança
És un espai de trobada de famílies per a compartir i créixer, el despertar de la nova etapa, les inquietuds, l’aprendre, l'escolta i l'acolliment.

Parlem de:
CONEIXEREM l'infant d'una manera global. El moment que viu i les necessitats que té.

Som PARES i MARES! Parlarem de com ens sentim compartint tot allò que va despertant la maternitat i paternitat. Treballarem el VINCLE. La PARELLA, ara ja no som només dos, tot és diferent, necessitem dir-nos honestament els què ens passa, per acompanyar-nos i saber que estem junts.

Buscarem RECURSOS per a ajudar a despertar les capacitats de la criatura d'una manera natural i lúdica, NODRINT la seva autoestima i confiança.

Que sent un infant? ens posarem a la seva pell, despertarem L'EMPATIA. Observarem la importància del contacte físic, de la mirada, de la nostra actitud i relació amb la criatura. Us ensanyaré a fer massatges, perquè les mans parlin a través del cor.


El son: com és el son dels nadons? Quines són les seves fases i com podem acompanyar-los, respectant les seves necessitats.

El plor: Com vivim el plor del nostre infant? Un cop té les necessitats cobertes, aquest plor ens pot fer viure emocions com la tristesa, angoixa, nerviosisme, tensió...  Entendrem quina funció té i com podem acompanyar-lo. També treballarem el desenvolupament de la intel·ligència entre molts d'altres.

RECONEIXEREM els canvis que viu l'infant des del naixement fins els 3 anys. El desenvolupament emocional i psicomotriu.  La importància del joc, prendre consciència dels estímuls que rep per què amb la nostra actitud i  recursos  ajudem que la criatura creixi  harmònica i respectuosament.

SUPORT en l'alletament i en la introducció de l'alimentació variada,  la incorporació del menjar sòlid... ens adaptarem als ritmes i a la peculiaritat de cada infant, per què l'alimentació esdevingui un plaer.

ACLARIREM tots els petits dubtes que puguin sorgir, com poden ser les primeres febres, la sortida de les dents...

I en aquests moments que la criança és tan intensa, trobarem les estones per CUIDAR-NOS i recuperar-nos. Vaja, que ens mimarem una mica!

Com ho farem?

Treballant en grups reduïts en funció de l'edat de la vostra criatura. Les sessions les dividirem en 3 estones:
  • La primera és el moment per una posada en comú d'allò que vulguem compartir.
  • La segona s'exposarà un tema: desenvolupament del joc, acompanyament del plor, entre d'altres.
  • La darrera estona dedicarem a gaudir del joc, les cançons i els jocs de falda amb els nostres infants.
A partir dels 4 anys  trobades d'adults on treballarem el cos per a poder-nos afluixar una roda de vivències dels temes que vulguem compartir: l'escola, la família, la mort, el poder de les paraules, el desig de tenir un altre fill/a...

Com més conscients vivim la Gestació i la Criança tindrem més capacitat, acceptació dels reptes que criar comporta i més recursos per viure aquest trajecte vital de maternar i paternar les criatures.
  

“QUI CUIDA I TÉ CURA NECESSITA SENTIR-SE CUIDAT I NODRIT”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada