Gestació i criança


Quan accedim a la nostra herència emocional i comprenem com els sentiments del passat matisen les experiències del present, podem ser més hàbils a l'hora d'establir forts i sans llaços d'unió amb qui ens envolta i sobretot amb les nostres criatures.
L'etapa de la gestació és crítica en el desenvolupament de l'ésser humà. El fetus creix en el cos de la mare, sent part d'ella, experimentant les seves emocions, vivint les seves experiències. Les dificultats, els conflictes que envolten  la mare, les diferències que la marquen, el tracte que rep, és experimentat igualment pel bebè dins l’úter que queda impregnat de totes les emocions.

La naturalesa ha dotat  aquest període d'unes característiques especials per tal  que el bebè gestant  rebi l'estimulació adient , però tota una sèrie de circumstàncies de la vida actual poden alterar aquest procés construït al llarg de milers d'anys (embaràs de risc, exposició a entorns adversos, maltractaments, etc...). Amb el treball de “preparació a la criança conscient” es pretén garantir un tipus d'estimulació que prioritzi les necessitats essencials per un correcte desenvolupament del bebè, al temps que proporciona a la mare i al pare un espai que afavoreix la introspecció necessària i la comunicació oberta per transitar per els canvis de rol que el futur naixement comporta, sense l'estrès i els conflictes emocionals que moltes vegades s'hi troben latents. 

Quan els novells pares  es troben tranquils, recolzats i serens durant el procés d'embaràs i criança  poden connectar millor amb la criatura i establir les bases del que serà un vincle amorós.

Feliç gestació, feliç criança!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada