Portar els nens amb motxilla i bandoleres

Avui vull compartir amb vosaltres un article sobre la pràctica de dur els infants i nadons a collibè. Sabeu que té molts beneficis?

“ cal atendre els infants perquè no siguin el centre d’atenció. No és el que ells volen. Des de fa milers anys, la persona que tenia cura del bebè solia estar sempre fent coses, amb el bebè a sobre”.
Jean Liedelof



"Són moltes les famílies que opten per tenir l’opció de portar els nens a braços i, amb una mica de pràctica i un bon assessorament, ho fan durant força temps. Dur els nens a collibè, té avantatges reconeguts.
El mètode cangur, en els més petits i, sobretot pels prematurs, és recomanat per molts pediatres ja que millora el seu sistema immune i els fa sentir molt més segurs.

Beneficis:

1.            Ploren menys. Un estudi realitzat per un equip de pediatres de Montreal que va avaluar a 96 parells de mares i nadons així ho va demostrar. Les mares havien de dur a coll als nens tres hores més de l’habitual. Sis setmanes després, els nens ploraven un 43% menys.

2.            Són més flexibles i més fàcils de manipular perquè no perden elasticitat als membres. La investigadora Margaret Mead va observar la inusual flexibilitat dels bebès balinesos, que sempre van carregats.

3.            Milloren el desenvolupament mental. Els nens dediquen més temps a l’alerta tranquil·la quan van a braços, un estat ideal per aprendre. Els seus sentits són estimulats perquè veuen el món des del mateix punt de vista de qui els duu. Quan el pare, mare o responsable de portar la criatura a sobre parla amb algú, forma part de la conversa i se socialitza amb la comunitat a la que pertany.

4.            Millora de les mares deprimides. Dur un nen a coll suposa connectar-hi i proveir-lo de l’estimulació que necessita, sense haver de fer-ho expressament.

5.            Beneficis en el desenvolupament dels malucs i la columna de l’infant. La posició granota és ideal pels malucs, amb les cames ben obertes i doblegades amb els genolls més alçats.

6.            Proporciona seguretat emocional, tranquil·litat i intimitat. Anar enganxat al cos del cuidador permet que el nadó senti l’olor, els batecs del cor i els moviments del cos. El millor còctel per sentir-se bé, per a l’autoestima i per sentir el plaer global del seu cos. El psiquiatra Spitz adverteix que l’afecte vital, el contacte físic, és imprescindible pels nounats, és l’aliment que en garanteix la supervivència.

7.            Permet l’alletament a demanda d’una manera discreta i segura.

8.            Més llibertat de moviments. Permet que el cuidador tingui les mans lliures per a fer altres activitats, com pujar i baixar del bus o el metro, entre moltes d’altres.

9.            Ocupa poc espai quan no l’utilitzem i podem donar-li altres usos com una hamaca, per exemple.

10.        En general, comparativament, els sistemes per dur els nens carregats damunt són més econòmics que els cotxets."
                                                                                                                                            
www.ara.cat/criatures

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'amor. Carta d'Albert Einstein a la seva filla.

Tota criatura mereix AMOR

NOU GRUP DE “CAMINANT, FEM ESCOLA"