Puericultora - Doula

Treballant pel vincle, acompanyant des del cor”

Sóc mare i tinc formació  específica sobre l'embaràs, el procés del naixement, el postpart i la criança.

Què vol dir ser DOULA?


Les doules som dones, gairebé sempre mares, que oferim suport, ajuda emocional i pràctica durant la gestació, el part i el postpart.  Mentre la llevadora i el ginecòleg cuiden tot el procés mèdic i sanitari, la doula posa l'atenció en la part emocional i logística durant aquests  moments.


Comprenent la psicologia del naixement i el que precisa i necessita excepcionalment la mare que ha donat a llum, proporcionant suport emocional als novells pares i al nadó i prenent les mesures de confort físic que aquesta etapa requereix. Ajudant així a la nova família en aquests moments tant claus, com a vivència d'alegria i benestar tenint en compte que les primeres experiències que viu el nadó, les durà inscrites tota la vida.

Perquè la necessitat d'una DOULA?

En els nostres dies moltes dones i famílies es senten soles davant el procés d'esdevenir pares. Sovint, falten referents per resoldre inquietuds, i poden aparèixer sentiments de vulnerabilitat, desconcert, solitud i necessitat de suport emocional. D'aquí sorgeix la necessitat de la figura d'una doula, amb una actitud de mare sensible i empàtica que us pot acompanyar en aquest camí d'esdevenir mare i pare.

També per acompanyar a trobar respostes quan sorgeixen dificultats per a viure plenament la maternitat, o en el dol de la pèrdua d'un bebè o si hi ha dificultats relacionades amb la concepció. Igualment si la maternitat té forma d'adopció.


Us OFEREIXO el meu suport i experiència durant aquesta etapa tan especial de la vostra vida per tal que la pugueu gaudir d'una manera plena i conscient. Us puc ajudar en aquests moments acompanyant, planificant, revisant la millor opció per a vosaltres en aquest nou escenari, sense jutjar , des de l'amor i el respecte.
 • en l'EMBARÀS:

  • facilitant orientació, coneixement i recolzament en la gestació i el plantejament del part que desitgeu.
  • a nivell físic fent diversos massatges per alleugerir tot el que l'embaràs comporta .
  • i emocionalment ofereixo escolta i disponibilitat, més que donar consells us ajudo a confiar en les vostres pròpies capacitats per a viure aquesta etapa plenament. (mirar GESTACIÓ)
 • en el POST-PART:
  • per comprendre i aprofitar els canvis que es donen als inicis de la maternitat/paternitat, per viure'ls com una oportunitat de creixement i millora de la relació de parella i de la convivència en família.
  • recolzament en moments de crisi, canvis o situacions familiars que causen neguits i malestar en algun dels seus membres.
  • assessorament en qüestions de criança durant la primera infància: vinculació, lactància, temes pràctics i organitzatius, com acompanyar el plor si ens trasbalsa, entre d'altres 
  • suport amb coneixement en casos de llavi laporí, fisura palatina.
  • acompanyament en la recerca de la nova identitat que ha nascut o està a punt de néixer amb la vostre criatura : la dona-mare.
  • espai terapèutic per recollir ferides del part: les físiques i les ocultes en la vida emocional, i així tenir l'oportunitat de sanar-les i acceptar-les com a part de la pròpia història personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada